Finale Parkstad Cabaretfestival

De finale van het Parkstad cabaretfestival was zo gaaf! Niet gewonnen, maar wel heerlijk gespeeld én ik mag nog een keer terugkomen. Gefeliciteerd Jelle DenTurck!

De jury schreef in de eerste ronde:
Kleinkunstachtig én bijzonder komisch. Erg muzikaal was Jasper met liedjes vol tekstuele vondsten en wendingen in plaats van grappen als oplossing van ongemakkelijke situaties. Subtiel in humor en tekstkeuze. Jaspers optreden had een goede gestructureerde opbouw waar een duidelijke lijn in zat. Het verveelde geen moment. De jury was onder de indruk.

En in de finale:
Tekstueel en muzikaal een uitstekende voorstelling. Een jurylid vond het tempo weliswaar wat aan de hoge kant en miste een ‘rustmoment’. Ook werd er gesproken over teveel aan kleinkunst en te weinig cabaret. Wat het optreden overeind houdt zijn vooral de kwaliteit van die liedjes: de muziek en de teksten. Die zijn allesbehalve doorsnee. Erg knap. Het thema over sociaal onhandige situaties werd door Jasper op deze manier overtuigend en geloofwaardig gebracht. Jasper moet het met name van die liedjes hebben en niet van opvallende grappen.

(foto’s: Rene Bradwolff)

1 thought on “Finale Parkstad Cabaretfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.