Finalist Cameretten!

 

In november 2015 stond ik in de finale van het Cameretten, het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland! Ik speelde in het Oude én het Nieuwe Luxor te Rotterdam, en de eerste helft van 2016 speelde ik door heel Nederland, samen met de andere finalisten: Tom Montfooy en Anne Neuteboom (die de Vakprijs en de publieksprijs in de wacht sleepte).

De jury zei het volgende over mij:

Halve finale
“Hilariteit en ontroering gaan hand in hand, en zowel qua mimiek als tekstueel bespeelt de ervaren Jasper met gemak het podium en publiek, ook al zijn de gekozen onderwerpen niet altijd even origineel.”

Finale
“Jasper zet zichzelf goed neer als antiheld, hunkerend naar liefde, naar aandacht, een relatie, een dikke vriend. In dertig minuten tijd speelt hij maar liefst acht liedjes, die hij met gemak aan elkaar praat. De kleinkunstliedjes gaan over zijn leven, de mensen en dieren om hem heen en worden begeleid door strak gitaarspel. Jasper zingt over bekende thema’s, maar geeft er wel een eigen draai aan in zijn zeer scherpe teksten. Tussen de nummers door zien we Jasper als zelfbenoemde clown. Hij weet komisch gebruik te maken van zijn slungelige lijf en onhandige houding en met veel zelfspot neemt hij het publiek mee naar het volgende nummer.
Zodra hij weer in contact is met zijn instrument heeft hij duidelijk de volledige controle en regie in handen. Jasper kan remmen en gas geven. Hij durft stiltes te laten vallen, om uiteindelijk met de funky uitsmijter ‘Iedereen danst’ publiek en jury in te pakken.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.