Interactief spelen via Zoom: het kan! Echt!

op 10 mei 2020 speelde ik mijn eerste voorstelling via Zoom voor bijna 80(!) kinderen!

Toen de theaters pas net gesloten waren, vroeg theater In de Lugt al of ik kon spelen op afstand. En we waren het eens: dan wel écht interactief.

En dus heb ik goodie-bags geknutseld en gestuurd naar alle kinderen. Met enveloppen die ze pas open mochten maken tijdens de voorstelling. Ik heb try-outs gespeeld, uren gepield om goed geluid in Zoom te krijgen en de halve bovenverdieping verbouwd.
Het was lang niet perfect, maar: het werkte!

Vooral de goodie-bags bleken een gouden greep. We hebben avonden zitten knippen en plakken aan de keukentafel, maar het was het waard. Bij het openmaken van elke envelop gebeurde er echt iets bij de kinderen thuis. En ze konden zien dat er bij andere kinderen ook iets gebeurde. Dat maakte het veel meer dan een video kijken.

Ook belangrijk: zoveel mogelijk kinderen bij naam noemen. Ik zag ze lachend opveren als ik bijvoorbeeld zei: ‘Jeetje Floor, wat sta je lekker te dansen!’

En gek genoeg voelde het tijdens het spelen al snel alsof ik voor één groep stond. Anders dan een zaal natuurlijk. Maar: het kán dus wel! Met heel veel dank aan Dorien de Voogt van In de Lugt die dit aandurfde en er zoveel tijd en liefde in stak!